5 fotografi de concert pe care să-i urmărești pe Instagram

De când am descoperit Instagram-ul, acum câțiva ani nu prea i-am găsit o utilitate pe moment. Oke, imagini, multe fotografii, pisici dar cu ce mă ajută pe mine asta și cum mă avantajează? În primul rând, Instagram-ul e o aplicație extrem de utilă în momentul în care îți dai seama că îl poți folosi pentru a te aduce mai aproape de hobby-urile tale, de ceea ce te entuziasmează, te face să visezi. Instagram-ul creează o experiență mai personală și directă decât Facebook-ul cu ceva care-ți place să vezi, ceva ce urmărești și vrei să afli mereu. În cazul meu, de exemplu, fotografia de concert, care e cel mai bine reflectată de anumiți fotografi de concert pe care-i urmăresc pe Instagram. Sincer, găsești mult bullshit ce ține de fotografia de concert, de aia trebuie să fii selectiv și atent ce urmărești și privești, ca să fii inspirat și educat vizual spre o direcție bună.

Deci, în continuare 5 fotografi de concert pe care să-i urmărești pe Instagram:

 

1. Adam Elmakias

elmakias

Adam e un fotograf extrem de fain, unul din puținii care a ajuns foarte sus. Ultima trupă cu care a lucrat a fost Bring Me The Horizon, trupă cu care a mers intens prin turnee. Omul mereu e pe drumuri, mereu căutând să descopere ceva nou și să-și îmbunătățească munca. E perfect de urmărit în cazul în care vrei să înveți cât mai multe despre fotografia de concert. Are și un canal de youtube unde povestește aventurile sale de prin turnee, dar și diverse tehnici pe care le folosește în fotografie, plus blogul său unde scrie destul de activ, și în nici într-un caz superficial. În timp a reușit să-și adune un fanbase destul de mare, ajungând să vândă tricouri cu el, tot felul de meme-uri și să se promoveze foarte eficient astfel. Are chiar fani care vin la concertele care le fotografiază el, cu măști cu fața lui pe ele.

 

2. Ashley Osborn

ashley osborn

Ashley e o varianta feminină a lui Adam, ceva mai dark și retrasă. Momentan e în turneu cu Bring Me The Horizon prin Europa. Ea nu se obosește cu self-branding-ul, nu prea are activitate pe blog, în schimb, Instagram-ul ei e foarte personal și atractiv. Are un simț vizual aparte, și își face treaba ca fotografă de concert extrem de bine. Când ești pe contul ei de Instagram, e ca și cum ai fi plecat cu ea în turneu, în acele locurile speciale și interesante, în viețile artiștilor și în strigătele fanilor.

 

3. Matthias Hombauer

matthias

El e unul dintre primii care a început să facă materiale despre fotografia de concert și să împartă cu lumea experiența sa în acest domeniu al fotografiei. Este un fotograf foarte experimentat, care a tras în tot felul de condiții, și care mereu are câte ceva util de spus. De asemenea, păstrează o legătură apropiată cu cititorii săi și persoanele care-l urmăresc.

 

4. Joshua James Halling

joshua

Joshua e un bun prieten de al lui Elmakias, și un fotograf de concert care se deosebește destul de bine prin stilul său de editare. Are un stil foarte distinctiv. E și el pe drumuri în turnee, făcând ceea ce-i place la nebunie. Are un cont de Instagram destul de activ, dar cu o amprentă personală mai puternică. Nu domină fotografiile de concert, ca la alți fotografi, ci fotografii din viața sa și aventurile sale.

 

5. Matty Vogel

mattyMatty a fost primul fotograf din afară, pe care l-am descoperit și mi s-a părut cu adevărat bun. A fost primul fotograf de concert pe care am început să-l urmăresc, pentru că mi s-a părut că are cu adevărat un stil aparte de editare. A scris activ pe blog o perioadă și are articole de calitate. În perioada asta, din ce am observat, călătorește destul de mult și îmbină foarte atrăgător postările sale din călătorii, cu fotografia de concert.

 

P.S:

gicu

Am și eu Instagram apropo, în caz că vreți să mă urmăriți. Încerc să postez cu regularitate, conținut care are relevanță cu activitatea mea de fotograf de concert, și nu doar, dar și unele postări cu ce mai fac eu în general. Îmi puteți da follow aici

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *