Before&After în fotografie de concert

Acum câteva zile am publicat pe pagina mea de facebook o fotografie care reprezinta un befor&after al unei fotografii realizate la Electric Castle. Fotografia s-a propagat destul de bine, așa că m-am gândit să fac una articol aparte cu 5 before&after al fotografiilor realizate anul trecut în cadrul Electric Castle și ARTmania Festival.

Vezi mai jos cele 5 befor&after-uri:

 

După părerea mea, post-procesarea fotografiile joacă un rol extrem de important, mai ales când e vorba de fotografia de concert. Sunt multe variații de lumină și încadrare, așa că un program ca Lightroom sau Photoshop te poat ajuta să livrezi un produs final așa cum ți l-ai închipuit tu. E important să-ți creezi un stil aparte, care să fie reflectat în fotografiile tale. De obicei, editarea fotografiilor de concert îți pot lua mult timp, însă e important să știi să-ți optimizezi procesul de muncă. Mai jos aveți 5 fotografii care reprezintă o serie de before&after al câtorva fotografii realizate în timpul verii trecute. Dacă aveți vreo întrebare, nu ezitați să o puneți în comentarii.

#1

Befor&after 1

În această fotografie am avut lumină destul de interesantă, datorită acelei sigle uriașe cu Electric Castle. Așa că am corectat mici lucruri, am reîncadrat-o și am intensificat puterea luminilor.

#2

Befor&after 2

Un cadru cu multă lumină în spate, dar care se armonizează prost cu subiectul. Așa că am creat o mică armonie între cele două, plus am eliminat ceea ce era prea mult.

#3

Befor&after 3

Cred că e unul din cadrele mele preferate. L-am separat pe solistul trupei Eluveitie, așa ca atenția să se concentreze pe el, mici corecții de culoare și intensitate și focus pocus 😀

#4

Befor&after 4

Am centrat cadrul astfel încât atenția să meargă către scenă. De asemenea, am dat fotografie o tentă mai portocalie, pentru o uniformizare mai interesantă, astfel încât să se pună accentul pe mâinile ridicate în sus.

#5

 

Befor&After 5
O fotografie la care am lucrat mult în editare, din cauza a tot felul de elemente ce perturbau impactul vizual. Am încercat să trec într-o tentă mai albăstruie, mereu mi-a plăcut lumina albastră în fotografia de concert, așa că am intensificat-o puțin și am evidențiat detaliile din umbre. 

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *