Care-i treaba cu Untold Festival 2014

De nicăieri și deodată, apare un un festival, mare, plin de mister. Cum? De unde? Când? Untold Festival, e privit de mulți, deja, cel mai mare festival al acestui an. Este prima ediție, iar oamenii încă sunt confuzi în privința aceea ce se pregătește pentru sfârșitului lui iulie. Cert e că, vin AVICII și DAVID GUETTA. Destul de interesant, pentru început. Nume mari, chiar de la început. Sau poate cesta e și finalul?

afis-untold-festival-2015-cluj-napoca
Festivalul Untold Festival este de fapt, o mică surpriză a faptului că Cluj-Napoca a fost desemnată Capitala Europeană a Tineretului în 2015. O treabă susținută de Consiliul European și de o comisie care în fiecare an aleg o capitală pentru diverse proiecte și activități cu tematică socială, culturală, politică și economică. Tot tacâmul, într-un singur oraș. Primăria Municipiului Cluj-Napoca împreună cu Federația Share Cluj-Napoca, cel mai probabil, cu această ocazia au decis să organizeze în perioada 30-2 august 2015 un festival de muzică și tineret.

Vezi mai jos toate informațiile despre Untold Festival:

 

Evenimentul a făcut mare vâlvă pe facebook, numărul celor care au dat join la eveniment fiind de peste 15 000 la momentul de față. Primele bilete au fost vândute deja, ce-i drept, înainte să se anunțe vreun artist care va veni la festival. Acestea au fost vândute doar în 1000 de bucăți la un preț de 100 de lei, cu o reducere aproximativ de 75% față de prețul final de vânzare. Asta ar înseamna, că în ziua festivalului un bilet va costa în jur de 400 de lei, aproximativ 105$. Un preț destul de decent, în comparație cu festivalurile din afara țării. Însă nu cred că ar supăra pe cineva să ia un bilet mai ieftin. Ei bine, ar trebuie să fiți pe fază, pentru că intuiesc că o să se vândă ca pâinea caldă următoarea tură în care se anunță o parte a lineup-ului. Mai întâi o să anunțe noii artiști, și după o să dea drumul la următoarea tranșă de bilete.

La urma urmei e Untold Festival și există șanse să rămânem cu ochii în soare în ceea ce privește informații despre următorii artiști până aproape de ziua festivalului. Însă, se speculează că din cei 150 de artiști care urmează să vină la festival, câțiva dintre ei ar putea fi Mettalica și The Prodigy, sau poate chiar Calvin Harris.

Ah, încă ceva…nu vă luați după ce publică pagina de facebook a festivalului, legat de videoclipuri cu Arctic Monkeys și Placebo. Sunt sigur că o să mai aducă ceva mare, încă nu știm ce, dar nici nu ar trebui să știm, având în vedere că e Untold Festival. Sunt doar niște share-uri, care, după părerea mea, sunt doar niște încercări de a nișa festivalul într-un anumit gen de muzică sau sub o anumită abordare. Mă aștept să fie în următorul mod: AVICII cu DAVID GUETTA sunt mai mult artiști de interes general, artiști pe care-i ascultă toată lumea, fie că vor asta sau nu, însă o să aducă artiști din mai multe genuri de muzică. E un stimul de a cumpăra cât mai repede biletele. La urma urmei, dacă e Capitala Europeană a Tineretului, ar trebui să acopere mai multe zone de interes muzical. Cam rar vezi AVICII lângă Mettalica așa, pur și simplu. Și din păcate, există șanse ca aceasta să fie prima și ultima ediție a acestui festival, având în vedere că Clujul nu e Capitala Europeană a Tineretului în fiecare an.

Merită să mergi la Untold Festival pentru că, în primul rând, prețul e destul de mic raportând la calitatea și numărul artiștilor care vin. De asemenea, toată treaba se petrece în Cluj-Napoca, unul din cele mai frumoase orașe din România și chiar Europa. Concertele mari se vor ține pe stadion, iar unul din cele mai frumoase lucruri, e că vor veni artiști mari din genuri diferite de muzică.

Dacă ați decis că mergeți sau aveți intenția, vă sfătuiesc să intrați pe site și să vă pre-înregistrați, ca să fiți la curent prin email ce se petrece. De asemenea, pagina de facebook vă poate fi utilă, doar dacă vă bucurați de piesele share-uite și nu le luați ca pe potențiali headline-ri.

UPDATE: Săptămâna viitoare vor fi anunțate o altă serie de Early Bird Tickets. Cei care vor avea prioritate vor fi cei care s-au pre-înregistrat pe site-ul festivalului.

 

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *