Ceva e greșit cu sistemul ăsta…totul de fapt!

Nu știu câți oameni conștientizează asta, însă e destul un singur om să-și dea seama de acest lucru, ca să fie adevărat. Bre, voi v-ați gândit vreodată ce se întâmplă de fapt în lumea asta, dincolo de aparențele zilei cotidiene? Dincolo de orele petrecute pe facebook, dincolo de băutele cu prietenii, dincolo de rutina zilnică, dincolo de ceea ce vedem în jur și numim sistem? Câți dintre noi conștientizează de existența acestui sistem?

De fapt, e atât de ușor să-ți dai seama că faci parte dintr-un sistem, sau că ești într-o turmă de oițe albe. Eu deseori mă întreb…mai există și altă cale de a face lucruri care le fac eu, sau cei din jurul meu, sau statul/guvernul/organizațiile mondiale/ alte structuri, decât cea pe care o știu în mod normal? Dacă conștientizez că există, sunt deja cu un picior în afara sistemului. Dacă îmi dau seama că nu există, atunci înțeleg că ceva e greșit, că cineva sau ceva încearcă să mă manipuleze spre propria său folos.

De ce consider eu că totul e greșit:

Bun, și dacă există altă cale de a face lucrurile, ce e mai departe? Păi, momentan, cam nimic. Sunt prea puțini oameni care înțeleg asta. Iar puterea acestui sistem, e prea mare. De aceea ne lăsăm manipulați. Sau pentru că, de cele mai multe ori, aparent avem de pierdut din cauza altor puncte de vedere, altor opinii, convingeri, principii. Iar atunci, cineva înghite în el, și crede că dacă vrea să reușească în viață, trebuie să se supună acestui sistem. Și, teoretic așa e. Dar e așa doar pentru că sistemul ăsta ne-a făcut să credem asta. Dacă conștientizăm faptul, că lucrurile care există astăzi, și ceea ce se întâmplă în jurul nostru, poate fi făcut diferit, extrem de diferit, cu totul diferit, o să ni se deschidă orizonturi inimaginabile. Îți dai seama că de fapt, nimic nu e ceea ce pare, că totul e o iluzie și că tu îți poți crea propria ta realitate.

De ce e atât de ușor să manipulezi masele? Pentru că pentru oameni există doar dualitatea. Iar deseori, nici chiar atât. Deseori, lumea se rezumă doar la o alegere, aceea de a se supune și a face exact ce spune sistemul. E ușor pentru că oamenii nu-și pun întrebarea de mai sus, dacă mai există și alte căi de a face lucrurile tradiționale? Nimeni nu se întreabă…mai există și altă care de a guverna un stat? E nevoie un stat să fie guvernat? Îi pot iubi pe cei din jur, altfel? Instituția Școlară, poate funcționa și altfel? Poate urmări și alte obiective, pe lângă cele de a băga catralioane de informații într-un creier și apoi pentru a le folosi în același mod în care face toată lumea?

Trăim după aceleași reguli și principii de câteva mii de ani. Da, lucrurile s-au modificat, extrem de mult, dar dacă stai să analizez în cel mai simplu mod, situația de acum și cea de acum câteva mii de ani, nu există mari diferențe. S-au schimbat doar mijloacele. Începând cu cele 13 familii care dețin mai mult decât jumătatea întregului capital mondial și terminând cu copii din Africa și animalele chinuite…TOTUL E GREȘIT!

Ok, poate vă întrebați ce tot bodogănesc aici, că totul e greșit and stuff, iar existența mea se rezumă la nimic. Atunci ce e corect? E corect, în primul rând, să fii diferit, să faci lucrurile decât știi că le face toată lumea. E corect să nu fii banal, să te opui, să pun totul la îndoială. Multe lucruri asemănătoare sunt corecte. Dar asta e doar aparență. E cu adevărat corect, să te iubești pe tine însuți ca pe o simplă existență energetică, e corect să îi iubești pe cei din jurul tău, să simți empatie, să îi înțelegi, să ajuți oamenii, nu din interese, ci din sinceritate și inițiativă. E corect să vezi lucrurile simple – frumoase, și să te bucuri de existența lor. E corect să vrei să evoluezi, să mergi mereu mai departe, să-ți dezvolți inteligența emoțională, să întâlnești oameni noi și să trăiești experiențe noi.

Ce fac oamenii din ziua de azi? E simplu. BANI! Bani sus, bani jos, bani pretutindeni. E vorba de bani, în locuri în care de fapt, nu e deloc vorba de bani (sau cel puțin nu ar trebui să fie). A cui e vina? Tot a sistemului. Dacă majoritatea lumii, sau măcar o parte mai semnificativă, s-ar opune acestui sistem, lucrurile s-ar schimba. E vorba de priorități.  Poate vă gândiți la oamenii care fac lucrurile diferite, în artă, educație, politică, medicină and stuff. Da, pare ceva diferit. Dar e diferit doar modul în care fac același lucru pe care îl face toată lumea. Nu e nimic diferit, prin definiție. Așa e, pare un pic radical și extrem, și da, e nevoie mai întâi de o trecere prin acel gen de „diferit”. De ce? Simplu. Ce facem de fapt cu viețile noastre, cu timpul nostru, energia noastră, visurile noastre? Le vindem. Cui? Sistemului. De ce? Ca tot el să ne manipuleze, ca urmașii noștri să facă același lucru. Iar cei care nu se supun, să fie desconsiderați, discriminați, și condiționați să facă lucrurile la fel. Și iată că avem un cerc vicios, din care, aparent, nu se poate ieși. Dar nu e așa. Oamenii sunt atât de orbiți și obsedați, și poate chiar mai simplu….dezorientați, necunoscători, neinteresați, prinși, stresați…încât nu-și pun cele mai simple întrebări, și nu caută cele mai simple răspunsuri.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *