Cum e să trăiești fără telefon 2 săptămâni

După cum bine știe deja ceva lume, acum 2 săptămâni, am avut parte de o cruntă despărțire cu telefonul meu. E un lucru care se întâmplă tuturor, din păcate. Însă, m-am gândit că ar fi un experiment interesant, pentru mine cel puțin, să trăiesc câteva zile fără telefon.

Prima senzație, e una de panică, te simți pierdut și deconectat de lumea exterioară. Probabil, e perfect normal să simți așa, mai ales când ne gândim că telefoanele sunt gadget-uri care sunt cu noi oriunde mergem, orice facem și suntem mereu într-o conexiune cu ele. Aproape că sunt niște dispozitive care ne pot controla viața. Aș spune chiar, că telefoanele sunt o cale foarte eficientă prin care viața ne poate fi manipulată, influențată și desigur, urmărită.

După primele 2-3 zile, te obișnuiești și începi să te simți chiar liber. Cea mai nașpa parte în toată treaba asta, e faptul că lumea nu poate da de tine când ai nevoie, sau să dai tu de cineva când ai tu nevoie. Bine, am reușit să mă descurc, datorită faptului că am acces la internet, însă chiar și așa, nu ești mereu acasă să poți da mesaje pe facebook sau email.

Însă, consider că nu poți să te descurci și să evoluezi în sistemul ăsta, fără să îi folosești uneltele. Trăim într-un loc în care, ești ori cu ei, ori ești cu tine. Iar, ca să fii cu tine, trebuie să te separi în totalitate de ce se întâmplă în sistem. Dacă beneficiezi doar de o singură chestie din acest sistem, nu o să poți supraviețui doar cu una, toate sunt legate între ele, și e construit astfel încât dacă te bucuri doar de una, ajungi să le vrei sau să ai nevoie de toate. Te înrobește total.

Dacă vrei cu adevărat să te rupi de telefon, internet și toate lucrurile astea, pur și simplu evadează în natură. E tot ce ai nevoie. Mi se pare atât de stupid și trist, faptul că omul nu mai are cunoștințele și abilitățile necesare să se descurce în natură, la omul comun mă refer. Tehnologia a ajuns să înlocuiască toate astea cu altceva.

Revenind la telefon și cele 2 săptămâni fără el: într-adevăr, te simți mult mai liber. Însă, îți lipsesc tot felul de unelte, precum alarma, notițele and stuff. Fără telefon, ajungi să-ți cumperi ceas deșteptător, să porți carnețel cu tine, cine știe..poate chiar și porumbei poștași. Știu însă, că o să prind ziua în care o să trăiesc o perioadă fără telefon, internet, și orice alt fel de conexiune cu lumea de afară.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *