De ce să mergi la un Festival? 10 Motive să faci asta!

Popularitatea și numărul persoanelor care merg la festivaluri, în România crește. Eh, depinde și de festival, pentru că sunt unele festivaluri care-și pierd din popularitate, și așa e și normal să se întâmple. Dar nu despre asta e vorba. După părerea mea, în cazul de față sunt două tipuri de persoane: cele care vor să meargă la un festival, dar nu sunt încă hotărâte să o facă sau nu cunosc prea multe despre asta, și persoanele care vor să încerce pur și simplu ceva nou.

10 motive

 

Pentru ambele tipuri de persoane: Merită cu adevărat să mergi la un festival! De ce? Păi, hai să vedem:

Hai la festival pentru că:

#1 – Prieteni și amintiri

Cel mai frumos, e ca la festival să mergi cu o gașcă de prieteni. În primul rând, îți cunoști mai bine și profund prietenii și cunoștințele cu care mergi. Îți faci o groază de amintiri, multe momente amuzante de care să râzi și la urma urmei, totul e mult mai interesant și captivant. Când stați printre o hărmălaie de oameni, vă priviți zâmbitori unul pe altul în timp ce săriți pe beat. That’s fucking awesome!

#2 – Artiști și trupe mari

Artiști

Vezi și asculți artiști de talie mare. Asta poate fi o experiență cu adevărat copleșitoare. Să-ți vezi artistul sau trupa de suflet, în muzica căruia te regăsești , e un lucru neapărat de făcut înainte să mori. Te cuprinde extazul! Mai ales când cunoști toate versurile și ești înconjurat de alte câteva sute de oameni care împărtășesc aceeași experiență auditivă și vizuală. Asta unește oamenii, te regăsești în fiecare dintre ei.

Sau poate e o trupă necunoscută ție. Uneori, această experiență poate fi chiar mai puternică. Te apropii de scenă și auzi muzica, începi să ții ritmul cu piciorul, asculți versurile și după primele câteva minute simți: „Asta-i bre, asta căutam!”. E bucuria aia că ai descoperit ceva nou. După festival mergi acasă și dai replay de zeci de ori la acea piesă care ți-a deschis ochii. Am pățit-o pe proria pielicică.

#3 – Suveniruri

Cadouri și suveniruri

Fiecare festival are câte un stand, sau cele mai mari, chiar mai multe, de unde puteți cumpăra o grămadă de lucruri interesante. Tricouri cu trupele de la festival și nu doar, CD-uri, haine care în alte părți nu le poți găsi, diverse suveniruri și multe alte chițibușuri. Dacă cu adevărat îți place festivalul respectiv, nu ezita să-ți iei un tricou cu ediția respectivă a festivalului. Costă de obicei 20-30 de lei, dar amintirile sunt de neprețuit. Avantajul acestor stand-uri e că au produse care sunt de obicei mai ieftine ca în altă parte, sunt mai ușor de găsit la un festival, în număr mai mare și costă și mai puțin. În timp ai putea ajunge să-ți faci o adevărată colecție de tricouri din astea.

#4 – Oamenii de la festival

De obicei, toată lumea e foarte deschisă și prietenoasă, într-un cât, într-un anumit mod împărtășiți aceleași gusturi, iar asta apropie. Nu ezita să-ți faci noi cunoștințe, să schimbi numere de telefon. Iar dacă treaba merge bine, s-ar putea chiar să mergeți sau să vă întâlniți din nou la un alt festival. La festivaluri nu vin oameni obișnuiți, vin oameni cu o poveste în spate, oameni deschiși la minte sau oameni de la care poți învăța. Fii curajos, nu ai nimic de pierdut, cu politețe și sinceritate poți cunoaște pe oricine.

#5 – Activități interesante și șansa de a încerca ceva nou

Activități la festival

Experiența de festival, atmosfera și activitățile în timpul festivalului. Pentru unii, asta e cea mai frumoasă parte, alături de actele artistice în sine. E ceea ce se întâmplă în mare parte între ultimul concert aproape de dimineață, și primul de a doua zi care începe seara. Dar nu doar. Experiența de festival include lucrurile care le poți face în timpul liber. Fiecare festival, dar îndeosebi alea mari, oferă pentru publicul anumite lucruri care le pot face. Skating, biking, leagăne, zone de chill out cu hamace, zone destinate workshop-urilor și multe alte activități, în dependență de festival. De obicei, nu par mare lucru, dar după festival apare regretul că nu le-ai încercat. Decât să stai în cort și să verifici facebook-ul, mai bine încarcă-te cu sălbăticiune și mergi și distrează-te. De asemenea, atmosfera e creată și de oamenii de acolo. Modul controversat și diferit în care sunt îmbrăcați, accesoriile, maniere. Sau poți merge să dansezi în zona destinate pentru asta. Sau să înoți într-o piscină în mijlocul zilei, înainte să înceapă concertele. Dar, repet, nu sta în cort, mișcă-ți posteriorul și explorează. Fiecare moment e diferit de celălalt. De obicei, încearcă la fiecare festiva să încerci ceva ce nu ai mai încercat până în momentul respectiv.

#6 – Locuri noi și speciale

Ocazia de a vizita sau a afla informații despre locul/orașul în care se desfășoară festivalul. De obicei, festivalurile au loc în orașe sau locuri istorie, foarte interesante. Castele, cetăți, orașe istorice sau pur și simplu în natură. Pe lângă festival, poți vizita acele locuri interesante, orașele respective și vedea și alte monumente istorice, sau chiar PUB-uri faine, grădini botanice, muzee. Sau pur și simplu te poți plimba și inspira aerul acelui loc.

Panorama 1

#7 – Voluntariat

Posibilitatea de a face voluntariat. În caz că mergi pentru prima dată la un festival și nu vrei să cheltui bani și pe bilet, te poți înscrie ca voluntar. De dorit, e ca intenția să fie una nobilă, de a ajuta, cunoaște oameni și a trăi o experiență unică. Fiecare festival are voluntarii săi, și o perioadă în care-i recrutează. Stai cu ochii pe pagina de facebook sau pe site-ul festivalului respectiv și dacă ai noroc și îndeplinești condițiile necesare, vei avea ocazia să faci parte din echipa care face ca lucrurile să meargă bine în cadrul unui festival.

#8 – Ești tu cel adevărat

Fii tu însuți

Ai ocazia să fii tu însuți. Nu există oameni care să te cunoască și să aibă dorința să te judece. Te poți îmbrăca cum vrei tu, poți fi cât vrei tu nebun și nonconformist. Festivalul e un spațiu în care te joci cu tine însuți în primul rând. Nu ești condiționat de exterior, așa că poți fi tu cel adevărat.

#9 – Șansa de a întâlni artiștii preferați

De obicei, mulți dintre ei mai hoinăresc și ziua următoare după momentul lor, așa că ai șanse adevărate să-i întâlnești. Sau, dacă ai tupeu, poți să-i asaltezi direct după ce ies din zona de backstage. Deși, uneori, sunt ore speciale pentru întâlniri cu fanii.

#10 – Sunt aici, acum

Electric Castle-195

Al 10-lea punct nu e chiar un motiv, e mai mult o recapitulare 😀 Merită să mergi la un festival, pentru că ai ocazia să cunoști oameni faini, deschiși, care îți pot deveni prieteni. Ajungi să vezi în realitate, pe scenă, pe cei care te-au inspirat, ajutat, bucurat prin muzica lor și felul lor de a a fi. Poți fi tu însuți, nu ești condiționat, nu există societate acolo, sunteți doar voi, o familie mare timp de câteva zile. Poți face o mulțime de lucruri noi, prin care să te cunoști pe tine însuți și cu ajutorul cărora îți petreci timpul într-un mod foarte distractiv. Îți faci amintiri, le poți lua cu tine, fie că sunt tricouri, CD-uri, stick-ere sau chiar primul pahar din care ai băut bere. Și când mergi la un festival, trăiește după un principiu simplu: ”Sunt aici, acum”.

Nu vă fie frică să încercați nou, să vă depășiți limitele sau pur și simplu să petreceți o vară frumos și plin de amintiri!

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *