My Favorite Photos of 2014

Anul 2014 a fost cel mai productiv an din punct de vedere fotografic pentru mine, a fost un an care nu o să-l uit. M-a marcat din multe puncte de vedere, am reușit să văd locuri și să trăiesc experiențe unice alături de cei mai frumoși și dragi oameni. Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut în acest an, fără voi, nu aș fi reușit unele lucruri foarte importante.

Best of 2014
Într-un an, am reușit să fotografiez la 5 festivaluri, să fac o ședință foto cu una din trupele sucevene, să fiu fotograf oficial și responsabil de partea fotografică a două din cele cinci festivaluri, să dansez ca un nebun pe dubstep pe scenă în fața a 30 000 de oameni, să fac peste 5000 de km cu trenul într-o vară și multe altele. În continuare o să fac o listă cu câteva fotografii făcute anul ăsta, fotografii dragi mie și o mică povestioară pentru fiecare.

Îndrăznește și citește

#1 – ARTMania Festival 2014 – Equilibrium – Sibiu

D700 f/1.8 1/160 ISO-1600

Pur și simplu ador cadrul ăsta, în timpul concertul trupei Equilibrium, mâini ridicate într-o hală plină de praf și muzică. S-a întâmplat la ARTMania Festival 2014 din Sibiu, unul din cele mai mari festivaluri din Sibiu. Din păcate anul ăsta s-a ținut într-o hală părăsită, nu prea încăpătoare. Însă atmosfera de acolo a fost incendiară pur și simplu. Metale grele, oameni care se distrează. Alături, o mulțime de workshopuri și activități interesante. A fost un festival la care a trebuit să fac cale lungă, din Suceava până în Sibiu. Cu greu am găsit o cameră de hotel liberă. Însă, a fost ceva frumos și îmbucurător pentru mine, întru-cât am fotografiat pentru Metalhead. Aici puteți găsi toată galeria de fotografii de la festival și un review al zilelor de festival.

#2 – Electric Castle Festival 2014 – Bonobo

D700 f/4 1/320 ISO-1600

Oh, Electric Castle, primul meu festival cu adevărat mare, unde îmi fugeau ochii peste tot. Atât de multe lucruri frumoase de fotografiat, atât de multă acțiune, atât de multă energie și atât de mulți oameni faini. Legat de această fotografie…păi, la performing-ul respectiv, cred că am avut una din cele mai oribile și greoaie lumini. Am revenit la acest cadru după câteva săptămâni de la festival. Am stat ceva timp să ajung la un astfel de rezultat. E dovadă că uneori, din ceva ce ignori, poate răsări o fotografie destul de bună.

#3 – Electric Castle Festival 2014 – Dub Pistols

Dub Pistols
D700 f/2.8 1/200 ISO-1000

Altă fotografie la Electric Castle, dar de data asta cu altă trupă și în alte condiții de iluminare. Dub Pistols – una din trupele alea care fac show cu adevărat și simt vibe-ul locului și al oamenilor. E o fotografie folosită în câteva postări pe facebook ale trupei și ale solistului Barry Ashworth, care a spus că e awesome :D. E mișcare, e atmosferă, e festival.

#4 – Bucovina Rock Castle 2014 – Luna Amară – Mihnea Blidariu

 

 

Mihnea Blidariu - Luna Amară
D700 f/2.2 1/160 ISO-2000

 Bucovina Rock Castle 2014 – un festival pentru toată lumea, la care vin trupe chiar bune, din România, dar și din afară. În fotografie e Mihnea Blidariu, solistul trupei Luna Amară, un om extraordinar, care pune suflet în ceea ce face și are curajul de a pune acea parte a sufletului, care stârnește valuri, care spune adevărul pe față, care se împotrivește sistemului. La acest festival, am fost responsabil cu partea foto. A fost o experiență foarte dinamică și intrigantă. Îmi place această fotografie datorită acelui abur ciudat care iese din cap. Afară era destul de răcoare, iar pe scenă, artiștii niciodată nu stau locului. Așa că legile fizicii au stat de partea mea, încât să-mi creezi un cadru interesant, atmosfera fiind amplificată și de acele lumini din spate.

#5 – Electric Castle Festival 2014 – Grimus

Grimus
D700 f/2.8 1/400 ISO-800

Pentru mine, a fost una din fotografiile alea la care m-am uitat, și am prins încredere în mine, că poate cândva cumva, o să ajung un mare fotograf de concert. A fost o deosebită plăcere să-i fotografiez pe Grimus la Electric Festival, foarte multe momente expresive, muzică extrem de plăcută, public receptiv și lumini foarte faine. Era după-amiază, aproape seara, și am reușit să prind lumină ambientală, ceea ce a contribuit mult la impactul vizual al fotografiei. Tot din acestă serie de fotografii, pagina oficială de facebook Grimus a folosit o fotografie de a mea de la festival drept fotografie de profil.

#6 – Electric Castle Festival 2014 – Șuie Paparude – Bean

Șuie Paparude
D700 f/2.8 1/1000 ISO-400

Îmi place fotografie asta pentru că redă atât de multă sinceritate și energie pozitivă. E Mc Bean de la Șuie Paparude și Subcarpați și de fiecare dată reușește să pună publicul în mișcare, iar pentru fotografi…e un deliciu. E un cadru simplu, însă îmi place mult lumina din spate, care trece prin fum. Îi crează o parcă un impuls fotografiei.

#7 – ARTMania Festival 2014 – Eluveitie

Eluveitie
D700 f/3.2 1/320 ISO-1000

Cadru făcut la ARTMania Festival 2014, tot în aceeași hală neîncăpătoare, dar de data asta cu headliner-ul Eluveitie. E cea mai mare și grea ca și importanță și popularitate trupă de rock fotografiată de mine. I-am ascultat de multe ori înainte, însă abia cu câteva minute înainte de momentul lor, mi-am dat seama că am să fotografiez această trupă. A fost un adevărat chin să capturez ceva frumos, tot din cauza luminilor, dar și a scenei extrem de aglomerate și prost organizate.

#8 – Bucovina Rock Castle 2014 – COMA – Dan Costea 

COMA
D700 f/2.2 1/250 ISO-1250

Dan Costea, după părerea mea, unul din cei mai expresivi și pricepuți chitariști dintre trupele românești, o persoană care trăiește momentul, e prezent acolo, prin fiecare vibrație a corzii și a vocii. E un moment de transpunere completă în muzică, în sunet și energie.

#9 – Electric Castle Festival 2014 – DJ Shiver

DJ Shiver
D700 f/3.5 1/80 ISO-1600

DJ Shiver, cel mai exploziv și carismatic DJ din România, care, din câte îmi aduc aminte, a făcut atmosferă de zile mari în ultima zi de Electric Castle Festival. A avut parte de o primire călduroasă și după cum putem vedea și în fotografie, un tron pe măsura lui.

#10 – Electric Castle Festival 2014 – Foreign Beggars

Foreign Beggars

În fotografie, un mare act de generozitate și de vodkă din partea Foreign Beggars, la Electric Castle. E un obicei cam răruț întâlnit, dar extrem de plăcut pentru cei din primele rânduri. Vodkă, păhărele, public în delir, mâini întinse și prezent.

#P.S. – Bianca Coștiug

Bianca Costiug
Cred că e cel mai reușit și drag mie portret realizate de către mine. Era 1 mai, flori de meri înfloriți peste tot, voie bună, o echipă de oameni talentați în jur și Bianca. Frumoasă, huh? Aici e blogulețul ei – poezie, dans și adevăr. 

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *